Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos tokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
fél kg csirkemell, vagy bármi hús amit fel tudunk csíkokra vágni
1 nagy fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
1 nagy doboz tejföl
pörkölt tészta
kakukkfű, só, bors, tárkony
liszt a habaráshoz

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát. A húst csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a fűszereket, majd felöntjük egy pohár vízzel. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ha megpuhult a húst a tejföllel és a liszttel behabarjuk.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos-narancsos malac » Hagymatokány » Virslis hentestokány » Kolbászos tokány
» Tárkonyos pulykaragu-leves » Erdélyi sertéstokány » Fokhagymás vaddisznótokány » Tárkonyos krumpli leves 2
» Tárkonyos zúzaragu leves » Tárkonyos pacal -leves » Tárkonyos tüdőleves » Borjú tokány
» Tejszínes csirketokány » Gombás vörösboros tokány » Káposztás böllértokány » Gundel-tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.