Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos-zelleres sertésraguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személy részére:
35 dkg sertéscomb
1 kis fej vöröshagyma
1 sárgarépa
2 szem burgonya
2 szárzeller
1 dl olaj
1 nagy evőkanál liszt
2 teáskanál szárított tárkony
15 dkg tisztított karfiol

Elkészítés:
A húst kockára vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felaprítjuk, a répát és a krumplit kockákra, a zellerszárat karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rátesszük a húst, kicsit pirítjuk, majd 1 dl vizet öntünk alá. Megsózzuk, és kb. 20 perc alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, pótoljuk a vizet, és még 15 percig pároljuk. Ezután rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, felöntjük egy liter vízzel, és felforraljuk. A leves alatt kicsit csökkentjük a hőt, beletesszük a krumplit, a zellert és sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Amikor félig megpuhult a burgonya, hozzáadjuk a kis rózsákra szedett karfiolt, és készre főzzük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös sertésraguleves » Selymes gyümölcsleves » Kaszásleves » Fokhagymás gombaleves
» Őszibarack leves » Tojás leves Ági módra » Ribizlileves » Ropi, sajtos pálcika
» Finom paradicsomleves » Májgombóc/májgaluska/ » Csirke raguleves alapléből » Hájas tészta másképp
» Almaleves mazsolával » Kukoricamálé cimbi módra » Őszibarack leves másként » Gyors bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.