Tutireceptek.hu fejléc

Tartármártás (háziasan sűrűre) recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 tojás sárgája,
1 nagy tubus majonéz (18 dkg),
2 dl tejföl,
1 púpozott teáskanálnyi porcukor,
2 teáskanálnyi mustár,
néhány csepp citromlé
őrölt fehérbors,
só.

Elkészítés:
A két tojássárgáját, 1 nagy tubus majonézt (18 dkg), 2 dl tejfölt, 1 púpozott teáskanálnyi porcukrot, 2 teáskanálnyi mustárt, néhány csepp citromlevet, őrölt fehérborsot, sót. A tojásságáját keverd simára a porcukorral, egy kis sóval és borssal. Lassan add hozzá a majonézt, a mustárt és a citromlét is. A tejfölt előbb keverd simára, majd öntsd a mártáshoz. Ha az egészet jól összekeverted, kóstold meg - ha kell még sózd, borsozd -, s 1 órát pihentesd hűvös helyen.


A receptet beküldte: sztg55


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyasaláta háziasan » Májkrém háziasan » Bejgli háziasan » Tartármártás
» Parizer háziasan » Tonhalsaláta I. » Kovászos cukkini » Tárkonyos vitaminsaláta
» Egész tojásos majonéz » Pirított fokhagymás saláta » Alapmajonéz » Antonia krumplisaláta
» Lencsesaláta Maris módra » Mundial salata » Tejfölös zöldbabsaláta » Joghurt öntet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.