Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tatu kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
2,5 dl tej vagy víz
0,5 dl olaj
1,5 tk. só
50 dkg BL 80 liszt
1 tk. cukor
2 dkg élesztő

Töltelékhez:
16 kis tégla alakúra vágott sajt
szeletelt kolbászkarikák vagy sonka, pirított bacon, hagyma stb.

Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30 percig kelesztjük, ami akkor történik meg amikor szépen felemelkedik és megrepedezik. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és megdagasztjuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, majd nagy kört nyújtunk belőle, 16 cikkre vágjuk, teszünk a szélesebb oldalára kis kolbászt, sajtot vagy bármit amit a hűtőben találunk, majd feltekerjük őket úgy, hogy a háromszögeket folyamatosan nyújtjuk a sodrófával rásegítve.
Sütőpapírral bélelt tepsin kelesztjük őket ismét duplájára, csak ezután kenjük le őket felvert tojással. 180 fokos sütőben addig sütjük amíg szép aranybarnák lesznek.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 30 perces kifli » Magyar zsíros kifli » Töltött húsos kifli » Kókusszal töltött kifli
» Becsei kifli » Kókuszkifli » Anyukám bábolnai kiflije » Vaniliás kiflicskék
» Tejföles kifli » Pizzáskifli » Csoda kifli » Vajaskifli
» Virslis kiflik » Fahéjas sütőporos kifli » Becsei sajtos kifli » Sós kifli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.