Tutireceptek.hu fejléc

Tatu kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
2,5 dl tej vagy víz
0,5 dl olaj
1,5 tk. só
50 dkg BL 80 liszt
1 tk. cukor
2 dkg élesztő

Töltelékhez:
16 kis tégla alakúra vágott sajt
szeletelt kolbászkarikák vagy sonka, pirított bacon, hagyma stb.

Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverjük, majd annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30 percig kelesztjük, ami akkor történik meg amikor szépen felemelkedik és megrepedezik. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és megdagasztjuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, majd nagy kört nyújtunk belőle, 16 cikkre vágjuk, teszünk a szélesebb oldalára kis kolbászt, sajtot vagy bármit amit a hűtőben találunk, majd feltekerjük őket úgy, hogy a háromszögeket folyamatosan nyújtjuk a sodrófával rásegítve.
Sütőpapírral bélelt tepsin kelesztjük őket ismét duplájára, csak ezután kenjük le őket felvert tojással. 180 fokos sütőben addig sütjük amíg szép aranybarnák lesznek.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis kiflik » Rakott kifli » Habkönnyű kifli » Gyors házi vajas kiskifli
» Finom sós kifli » Olimpiai kifli » Tarka kifli (Kata-féle) » Vaníliás kiflik
» Magyar zsíros kifli » Diós hókifli » Kiflikoch » Margarinos kiflik
» Krumplis kiflik » Sós, burgonyás kifli » Kiflifelfújt » Pozsonyi kifli 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.