| Tavaszi vitaminfalatkák pármai sonkával receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 10 dkg szeletelt pármai sonka, 1 fej saláta, 1 fej lilahagyma, 10-12 szál snidling, 8 szelet toastkenyér, 5 dkg kenhető vaj, 1 kis tálka fekete kaviár Elkészítés: A citrom héját forró folyóvíz alatt kefével megsikáljuk. A salátaleveleket megmossuk, és salátacentrifugával eltávolítjuk róluk a nedvességet. A lila-hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A snidlinget leöblítjük. A toastkenyeret kenyérpirítóban világosra pirítjuk, átlósan félbe, majd negyedekbe vágjuk, és megkenjük vajjal. A megszárított salátaleveleket darabokra tépkedjük, a megkent kenyérfalatkákra helyezzük, majd beborítjuk csíkokra szeletelt pármai sonkával. Tetejükre lila-hagyma karikákat, ollóval apróra vágott snidlinget, és egy kis kupac kaviárt teszünk. A falatkákat tányérra sorakoztatjuk, karikákra vágott citromszeletekkel díszítjük. Adhatunk mellé majonézt, cikkekre vágott kemény tojást, olajbogyót vagy akármi mást. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |