Tutireceptek.hu fejléc

Teafagylalt gyümöcssalátával recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
1 evőkanál fekete tea
1 levél zselatin (vagy egy evőkanál zselatin por
50 g cukor
2 tojássárgája
1 teaskanál citromlé
1 teáskanál rum
2,5 dl tejszín

A salátához:
2 narancs
100g kajszibarack lekvár
2 kiwi
1 banán

Elkészítés:
Felforralunk 8 evőkanál vizet,beleszórunk 1 evőkanál fekete teát,levesszük a tűzről és lefedve ázni hagyjuk. 4perc múlva leszűrjük.
A zselatint hideg vízben áztatjuk,majd a forró teában feloldjuk. (Ha zselatin port használunk,a teában feloldjuk.)
Ezután hűlni hagyjuk.
A cukrot,tojássárgáját,citromlevet és a rumot világos habbá keverjük.A tejszínt keményre verjük.
A teát kihűlésig,sűrűsödésig kevergetjük,a tojáshabbal együtt a tejszínhabhoz vegyítjük. A krémet lefedjük,megfagyasztjuk.
A narancsokat meghámozzuk,a gyümölcshúst a hártyáról levágjuk. A maradékot kicsavarjuk,levét a lekvárral összekevrjük,és hozzáadjuk a naracsot.
Röviddel tálalás előtt kiwi és banán szeletekkel gazdagítjuk.

Tanácsok:
Mi illik hozzá?
A díszítéshez tejszínhab vagy csokoládéforgács.

Tálalskor:
A fagylaltos kelyheket és a gyümölcs salátát hűtsük le. Formáljunk fagylaltoskanállal félgömböket vagy evőkanállal,és díszitsük!

Egy adag 415 kcal-t ill. 1738 kJoule-t tartalmaz.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: d.andy22


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes citromfagylalt » Kajszifagylalt » Csoki fagyi otthon készítve » Joghurtos meggy fagylalt
» Joghurtos málnafagylalt » Nyári kehely » Konyakmeggy fagyi » Csokoládé parfé
» Mascarpone-eper fagylalt » Cseresznyés jégdesszert » Mézes parfé » Joghurtos meggyes parfé
» Gyümölcsfagyi 90 naposhoz » Peche Melba fagylaltkehely » Házi fincsi gyümölcs fagyi » Meggyes krémfagyi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.