| Tegnap esti sikervacsi receptTésztafélék Hozzávalók: 500 gr Fusilli - kizárólag igazi olasz durumtészta!-íze miatt és a diétázóknak 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 300 gr darált hús - 20% zsírtartalmú sertésből készítettem 1 normál (20-25cm még zsenge) cukkíni 1 dl száraz fehérbor 2 dl tejszín - én a gyerekek miatt tönköly tejszínt használtam, ami édesebb a főzőtejszínnél koktélparadicsom bazsalikom levelek só, bors Elkészítés: A tésztát előírás szerint megfőzzük (100gr tészta 1 liter vízben 1 ek sóval al dente-fogkeményre főzve-a kb főzési idő a zacsin feltűntetve, nem leöblítve!). Amíg felforr a víz és megfő a tészta , a mártás is elkészül! Olívaolajban a tenyérrel vagy kés lapjával összenyomot fokhagymagerezd mindkét oldalát megpirítjuk, majd kivesszük az olajból és üvegesre pároljuk a vöröshagymát, megpirítjuk a hozzáadott husit-közben sózzuk, borsozzuk-, átforraljuk egy kis száraz fehérborral, hozzáadjuk a cukkínit, s mikor az is puhára párolódott, hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk mártásunkat. A megfőtt tésztát olívaolajjal összekeverjük, majd tányérakba tálaljuk, rápakolunk a mártásból bőven, rátesszük a félbe-negyedbe vágott koktélparadicsomokat, s bazsalikommal megszórva már ehetjük is. Nagyon finom volt! Tanácsok: Én általában a tésztát egytálételként adom a családnak, mert még kicsik a gyerekek, elég négyőnknek az 500gr tészta. Az olaszok előételként eszik általában, ekkor nőkre 70-80gr tésztát számolok, s csak a férfiakra számolok 100gr-ot. A tészta után jön a főétel. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: kinga_so Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |