Tutireceptek.hu fejléc

Tejben-vajban főtt csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (alsó/ felső/ egész)

bors
1 ek morzsolt zsálya
2 ek friss citromlé
1 kk mustár
7-8 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3-4 dl tej
olívaolaj
1-2 ek vaj

Elkészítés:
1. A húsokat megmossuk (és tisztítjuk, ha szükséges).
2. Sózzuk, borsozzuk a combokat.
3. Az összes fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk, szeleteljük, és olajon megpirítjuk egy nagy serpenyőben.
4. A hagymákat kihalásszuk az olajból, és félretesszük. Később majd a szószhoz fogjuk keverni.
5. A fűszerezett combokat a forró olajba helyezzük, oldalanként 4-5 percig sütjük őket.
6. A combokra öntjük a tejet, rájuk dobjuk a vajat. Körülbelül a felükig érjen a tej. Főzés közben pótolható, ha kevésnek találjuk.
7. Az eredeti receptben itt következik a citromhéj. Hozzáadhatunk a szószhoz 3-4 db 5 cm-es citromhéjat, amelyet késsel vagy krumplihámozóval hántunk le a citromról. * Én itt 2 ek citromlevet és 1 kk mustárt kevertem a szószhoz.
8. Hozzáadjuk a pirított hagymákat (fokhagyma, vöröshagyma) és az egy evőkanál zsályát.
9. A comb nagyságától (típusától) függően 25-30 (akár 40) percig főzzük tovább a húsokat félig lefedve, időnként forgatva.
10. Ha a tej elfő, pótoljuk.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb kókuszbundában » Gombás csirkecombok » Dióban sült csirkecomb » Tejfölös csirkecombok
» Marinált csirkecombok » Zöldséges csirkecomb » Görög csirkecombok » Mustáros, mézes csirkecomb
» Indiai csirkecombok » Sörös csirkecomb » Gombás csirkecomb » Bundás csirkecombok
» Fincsi csirkecomb » Rántott csirkecombfilé » Inyenc csirkecomb » Tepsiben sütött csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.