Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejes kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
lisz
élesztő
tej
tojás
cukor

vaj

Elkészítés:
1 kg liszthez 2-3 dkg élesztőből 2-3 dl tejjel gyenge kovászt készitünk,és a lisztbe öntve hadjuk megkellni.Ha megkelt a következőket adjuk hozzá:2-3 tojás,kevés cukor,csipetnyi só,másfél dl olvasztott vaj fele,és annyi langyos tej amennyit felvesz.Dagasztás közben öntjük a tészta alá a megmaradt zsiradékot,és bedolgozzuk,szinte hajtigatva ettől lesz foszlos a kalács,azután vagy formába teszük, vagy megkelesztve fonjuk és a tepsin tovább kelesztjük.Egyenletes tűznél szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: niko76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fonott kalács (Update 1) » Koronás kelt kalács » Mini fonott kalácsok » Adventi mézeskalács
» Mákos kalács » Szilvás-mákos kalács » Banános kalács » Csokis kalács(Kata-féle)
» Almáskalács » Kalács U2 » Mézeskalácsos tojáslikőr » Kakaós kelt kalács
» Kalács (alaprecept) » Aludttejes prósza » Foszlós kalács(Kata-féle) » Húsvéti kalács (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.