Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejes kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
lisz
élesztő
tej
tojás
cukor

vaj

Elkészítés:
1 kg liszthez 2-3 dkg élesztőből 2-3 dl tejjel gyenge kovászt készitünk,és a lisztbe öntve hadjuk megkellni.Ha megkelt a következőket adjuk hozzá:2-3 tojás,kevés cukor,csipetnyi só,másfél dl olvasztott vaj fele,és annyi langyos tej amennyit felvesz.Dagasztás közben öntjük a tészta alá a megmaradt zsiradékot,és bedolgozzuk,szinte hajtigatva ettől lesz foszlos a kalács,azután vagy formába teszük, vagy megkelesztve fonjuk és a tepsin tovább kelesztjük.Egyenletes tűznél szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: niko76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás kalács » Karácsonyi kalácskoszorú » Pöti mézeskalácsa » Mézeskalács függelék
» Karácsonyi kalács » Gyors kalács(Kata-féle) » Kürtőskalács :) » Tejes kávé
» Molnárkalács » Kalácspuding » Boszorkányos mézeskalács » Tejes császárzsemle
» Aludtejes prósza gyorsan » Csokis kalács(Kata-féle) » Madártejes finomság » Mézeskalácspuding


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.