Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejes kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
lisz
élesztő
tej
tojás
cukor

vaj

Elkészítés:
1 kg liszthez 2-3 dkg élesztőből 2-3 dl tejjel gyenge kovászt készitünk,és a lisztbe öntve hadjuk megkellni.Ha megkelt a következőket adjuk hozzá:2-3 tojás,kevés cukor,csipetnyi só,másfél dl olvasztott vaj fele,és annyi langyos tej amennyit felvesz.Dagasztás közben öntjük a tészta alá a megmaradt zsiradékot,és bedolgozzuk,szinte hajtigatva ettől lesz foszlos a kalács,azután vagy formába teszük, vagy megkelesztve fonjuk és a tepsin tovább kelesztjük.Egyenletes tűznél szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: niko76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Legfinomabb tejespitém » Fonott, töltött kalács » Kalács csokiöntettel » Sonkás kelt kalács
» Tejes lángos » Kókusztejes eperleves » Hokkaido kalács » Métereskalács
» Kürtős kalács házilag » Méteres fincsi kalács » Aludtejes rizs » Gépi foszlóskalács
» Mézeskalács karácsonyra » Kürtöskalács (dorongfánk) » Nagyon puha mézes kalács » Kakaós kalácsvirág


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.