Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölben párolt hagyma recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 db egész tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 mokkáskanál törött fehér bors, csapott mokkáskanálnyi õrölt szerecsendió, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál vegeta, kevés só.

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, és tepsin elhelyezzük - lehetõleg egymás mellé, nem egymásra! A tojást habosra verjük, majd összekeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymával és az összes fûszerrel. Az öntetet rálocsoljuk a hagymára, és a nagyon vékonyra szeletelt szalonnával megszórjuk. Ezután a tepsit alufóliával befedjük, és az elõmelegített forró sütõben 25 percig pároljuk. Végül levesszük a fóliát, és csak annyi ideig pirítjuk tovább, amíg a teteje kissé színesedni kezd. Pirított kenyérszeletkékkel kitûnõ vacsora.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkemell » Duplahagymás mézes csirke » Lilahagymasaláta » Hagymás csicsókasaláta
» Hagymás sertésmáj (4 főre) » Póréhagymakrémleves » Diós fokhagymás túrógolyó » Hagymás máj
» Fokhagymás karaj II. » Tejben párolt hal » Hagymás krumpli egytál » Medvehagymás rántotta
» Sajtos-hagymás muffin » Fokhagyma krémleves 2. » Pácolt fokhagyma » Hagymás nokedli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.