Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg tarkabab,
egy füstölt sertéscsülök,
egy-egy petrezselyemgyökér és sárgarépa,
egy evőkanál olaj,
egy evőkanál liszt,
egy evőkanál apróra vágott vöröshagyma,
egy kávéskanál pirospaprika,
só,
szemesbors,
egy deci tejföl,
ecet,
csipetke.

Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a négyrét vágott zöldségekkel együtt feltesszük főni.
Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kivesszük, kicsontozzuk és apró kockákra vágjuk.
Közben a olajból a liszttel és a hagymával rántást készítünk, meghintjük a paprikával, felengedjük egy kevés hideg vízzel, és a levesbe öntjük. Beletesszük a húsdarabkákat és együtt alaposan átforraljuk.
Ha a csülöktől nem lenne elég sós, utánasózzuk. Végezetül kevés ecettel ízesítjük, beleöntjük a tejfölt (aki szereti, a tejfölözés előtt főzhet bele egy marék csipetkét).


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös keksztorta » Epres tejfölös sütemény » Tejfölös-sajtos kelbimbó » Tejfölös-tejszínes piskóta
» Anna Bablevese » Pudingos-tejfölös kalács » Fokhagymás tejfölös tészta » A legfinomabb bableves
» Tejfölös csokoládékuglóf » Sajtos-tejfölös tepsis hús » Tejfölös keksz » Tejfölös piskóta
» Tejfölös aprópecsenye » Tejfölös almaleves » Juhtúrós-tejfölös burgonya » Tejfölös-gombás ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.