Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös borsós csirkeragu recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
70 dkg csirkecomb (csontozott)
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
40 dkg zöldborsó
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors

Elkészítés:
A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1 percig, majd felöntjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Ezt követően beletesszük a húsokat és fűszerezzük, majd felöntjük egy kevés vízzel, 0,5 dl elég. Hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön megfőzzük, mielőtt elkészül, a tejfölt is hozzákeverjük és már fogyaszthatjuk is. Burgonyát vagy rizst tálalunk mellé.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-tejfölös csirke » Tejfölös zöldbab leves » Tejfölös tojáspörkölt » Tejfölös-vajas pogácsa
» Sajtos tejfölös cékla » Barnasörös csirkeragu » Tejfölös párolt hagyma » Zöldborsós-mandulás rizs
» Pudingos-tejfölös süti » Tejfölös husi » Tejfölös-gombás ponty » Tejfölös csokoládékuglóf
» Tejfölös ponty » Tejfölös csirkepaprikás » Tejfölös, kapros hús » Tejfölös aprópecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.