Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös csirke puliszkával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkemell -és comb vegyesen
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
40 dkg kukoricadara
1,5 liter víz
5 dkg sütőmargarin
pirospaprika

bors
olaj

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, az olajon üvegesre párolom, pirospaprikával megszórom.
Beleteszem a húst, felöntöm annyi vízzel, hogy még ne lepje el, sózom, borsozom, és fedő alatt hagyom puhulni.
Míg fő, felforralok 1,5 l vizet.
A kukoricadarát egy olyan edénybe teszem, amiből szépen tudom majd csorgatni a forró vízbe.
Ha lobog a víz, lehúzom a gázról, és folyamatos kevergetés mellett lassan beleöntöm a darát. Visszarakom a tűzhelyre, és 2-3 percig kevergetem, vigyázva, nehogy kifröccsenjen rám a fortyogó puliszka.
Még melegen belekeverem a margarint, sózom, borsozom, és kivajazott őzgerincformában hagyom kihűlni, majd hűtőben tovább hűtöm.
A formából kiöntve szeletelve tálalom, jól meglocsolva tejfölös csirkével.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás gyümölcsös csirke » Dióban sült csirkecomb » Csirkemájas finomság » Epres csirkemell saláta
» Tárkonyos csirkeraguleves » Pudingos-tejfölös süti » Rizses csirke római tálban » Kukoricás csirkemellcsik
» Sajtkrémes-csirkés muffin » Csirkés rakott krumpli » Baconos-sajtos csirke » Tejfölös - rakott hús
» Almás-fűszeres csirkemell » Csirke sajtmártásban » Csirkés leveles-táska » Csirkemellből pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.