Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-gombás szűzpecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 sertés szűzpecsenye (60 dkg),

50 dkg sampinyon gomba,

1 fej vöröshagyma,

1,5 dl tejföl,

1/2 teáskanál morzsolt majoranna,

3 evőkanál vaj,

só,

bors

Elkészítés:
A szűzpecsenyét megmossuk, megtöröljük, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított, megmosott gombát vastagon felszeleteljük. A megtisztított vöröshagymat felkockázzuk. A sóval, borssal bedörzsolt hússzeleteket kevés olajon, mindkét oldalán barnára sütjük, és a serpenyőböl kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a gombát és a majoranna 2/3 részét. Tíz percig kis lángon pároljuk, majd visszatesszük a húsokat, és összemelegítjük. A tejfölt a maradék majorannával, sóval, borssal ízesítjük, végül a húsra öntjuk, és összemelegítjük. Pirított burgonya illik hozzá.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült szűzpecsenye » Szezámmagos szűzpecsenye » Vargányás szűzpecsenye » Töltött szűzpecsenye
» Rakott szűzpecsenye » Cseréptálas szűzpecsenye » Szűzpecsenye egyben sütve » Tejfölös-gombás ponty
» Zöldborsós szűzpecsenye » Sajtos szűzpecsenye. » Szűzpecsenye töltve » Bajor szűzpecsenye
» Beregi szűzpecsenye » Tejfölös-gombás húsfalatok » Sajtoska » Borsos tokány



Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.