Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös káposztaleves ropogós halgombócokkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
egy egész ponty (kb. 2 kg),
# 1 szál póréhagyma,
# kevés olaj,
# 15 dkg savanyú káposzta,
# 10 dkg liszt,
# 2 dl tejföl,
# citrom,
# babérlevél,
# egész bors,
# őrölt fehérbors,
# kapor,
# só

Elkészítés:
A halat megtisztítjuk és lefilézzük, csontjából szeletekre vágott vöröshagymával, tartalmas alaplevet főzünk, melyet babérlevéllel, egész borssal, citromlével, fűszerezünk, sóval ízesítünk. A póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk és hozzáadjuk az egyenletesre vagdalt savanyú káposztát, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a halas alaplével és addig főzzük, míg a káposzta puhulni kezd. Ekkor tejfölös habarással sűrítjük, felforraljuk, és ízlés szerint ízesítjük citromlével, sóval. Közben elkészítjük a gombócokat: a halhúst apróra vagdaljuk vagy ledaráljuk, sóval ízesítjük, fehérborssal, fűszerezzük, tojást keverünk hozzá és annyi lisztet, hogy jól formázható legyen. A masszából gombócokat gyúrunk, lisztbe forgatjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A levest forrón tálaljuk, az utolsó pillanatban beletesszük a gombócokat, tetejét frissen vágott kaporlevéllel megszórjuk.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági gomba tejfölösen » Gyors tejfölös pogácsa » Sajtos-tejfölös hús » Tejfölös torta 2
» Vékony, ropogós pizza » Tejfölös sertéshús » Tejfölös rakott csirke » Tejfölös krumplileves
» Tejfölös csoda » Tejfölös gombaleves » Pulykaropogós » Krumplis ropogós
» Tejfölös aprópecsenye » Tejfölös-vajas pogácsa » Tejfölös húsos kifli » Tejfölös rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.