| Tejfölös paprikás krumpli receptFőzelékek Hozzávalók: 25og tejföl 2 kg burgonya 1 fej hagyma 1dcl olaj 30dkg füstölt kolbász 2tojás 15dkg liszt só bors piros füszerpaprika, delikát delikát Elkészítés: Az olajon üvegesre párolom a hagymát, piros füszerpaprikát szórók bele,majd felöntöm vizzel. Belerakom a burgonyát,amelyet kis kockákra vágtam. aztán rögtön utánna mehet a karikákra vágott füstölt kolbász,és izlés szerint a füszerek,vizet anyit adok hozzá,hogy ellepje. Ha a burgonya megfött, máris elkezdem beleszaggatni a nokedlit, rögtön utánna a tejfölt. még kb 5 percig főzőm,aztán fedövel letakarom. Tanácsok: A nokedlit kevés vizzel szoktam elkeverni, hogy ne legyen nagyon lágy a tészta. Azért sorolom a fözelék kategóriába, mert a végeredménynél egy sűrű állagot kapunk. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 50 kcal Szénhidráttartalom: 55 gramm Zsírtartalom: 20 gramm A receptet beküldte: Ácika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |