Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös paprikás krumpli recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
25og tejföl
2 kg burgonya
1 fej hagyma
1dcl olaj
30dkg füstölt kolbász
2tojás
15dkg liszt

bors
piros füszerpaprika,
delikát
delikát

Elkészítés:
Az olajon üvegesre párolom a hagymát, piros füszerpaprikát szórók bele,majd felöntöm vizzel. Belerakom a burgonyát,amelyet kis kockákra vágtam. aztán rögtön utánna mehet a karikákra vágott füstölt kolbász,és izlés szerint a füszerek,vizet anyit adok hozzá,hogy ellepje. Ha a burgonya megfött, máris elkezdem beleszaggatni a nokedlit, rögtön utánna a tejfölt. még kb 5 percig főzőm,aztán fedövel letakarom.

Tanácsok:
A nokedlit kevés vizzel szoktam elkeverni, hogy ne legyen nagyon lágy a tészta.
Azért sorolom a fözelék kategóriába, mert a végeredménynél egy sűrű állagot kapunk.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 50 kcal
Szénhidráttartalom: 55 gramm
Zsírtartalom: 20 gramm

A receptet beküldte: Ácika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös zöldbab leves » Tejfölös húsgombóc » Hamis krumplisaláta » Csirkepaprikás puliszkával
» Paprikás-kukoricás csirke » Tejfölös Baconos tészta » Rakott krumpli gazdagon » Krumplis burek II.
» Krumplifelfújt brokkolival » Krumplilepénykék » Tejfölös, gombás nyelv » Fokhagymás-paprikás omlett
» Mustáros-tejfölös karaj » Mexikói krumplisaláta » Hagymás krumpli » Tejfölös torta 2


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.