Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös pogácsa cserebogár módra. recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg ráma margarin,
2 tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez,
3 dkg élesztő,
2,5 dl tejföl,
10-05 dkg főtt reszelt burgonya,
10 dkg reszelt sajt,


Elkészítés:
Az élesztőt fél dl tejben fel futtatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját, a burgonyát, az élesztőt, sót ízlés szerint, és a tejfölt.
Lány tésztát készítünk, melyet fél óránként 3x hajtogatunk. Utolsó hajtogatás után 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és kicsi szaggatóval szaggatjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tanácsok:
5 dkg-os élesztőt szoktam megfelezni és így 2 alkalommal elég. Tejfölt 2 nagy evőkanállal teszek bele. 2 közepes nagyságú burgonyát főzők meg.
A margarin ne legyen kemény!
4 cm átmérőjű szaggatót használok.
2x hajtogatom és a 3.-nál már szaggatom.
Így is remekT

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Cserebogár8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sós, vajas pogácsa » Sajtos-tejfölös hús » Rakott tejfölös » Tejfölös lecsó
» Tejfölös karalábéleves » Tejfölös malaccsülök » Szőrös pogácsa » Tejfölös szelet
» Tönköly pogácsa » darás"pogácsa" » Gombás-tejfölös hús » Tepertős pogácsa
» Puha sajtos pogácsa » Tejfölös zöldség » Zöld burgonyapogácsa » Kelt leveles pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.