Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-sajtos karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 karfiol
2 dl tejföl
10 dkg sajt
1 tojás

bors
vaj

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és kevés sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd kivajazott jénai edénybe tesszük. A sajtot lereszeljük, elkeverjük a tojással, és hozzákeverjük a borsos tejfölhöz, ezt ráöntjük a karfiolra, majd előmelegített sütőben rózsaszínesre sütjük.

Tanácsok:
Ha füstölt sajtot is keverünk bele, még finomabb.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött karfiol » Karfiolos puffancs » Tejszínes, tojásos karfiol » Sonkás-karfiolos tészta
» Karfiolos sajtleves » Tejfölöskarfiol galuskával » Sajtos karfiol sonkával » Sajtos rántott karfiol
» Karfiol fehér mártásban » Sajtos karfiolpogácsa » Húsos rántott karfiol » Kifőtthús karfiollal
» Sült karfiol sajtmártással » Húsos karfiol » Sajtos karfiol. » Krokett gombás karfiolból


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.