Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-tárkonyos gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 szelet zeller
1 fej hagyma
1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl

fehérbors
pirospaprika
tárkony
olaj

a levesbetéthez
1 tojás
1 teáskanál puha vaj
liszt

Elkészítés:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, karikára vágott leveszöldséget, apróra vágott zellert. Fűszerezzük, kis párolás után felöntjük vízzel, kb 15 percig főzzük.

Közben elkészítjük a vajas galuskát. A tojást felverjük, hozzákeverjük a lágy vajat és annyi lisztet, hogy megfelelő sűrűségű legyen.

Beleszaggatjuk a levesbe.

A tejfölből és lisztből készített habarással besűrítjük, jól összeforraljuk.

Tanácsok:
Én szárított tárkonyt használok, óvatosan kell adagolni, meglehetősen intenzív.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses gombaleves » Erdei gombaleves » Gombaleves májgaluskával » Tartalmas gombaleves
» Gombaleves fogyókúrázóknak » Gombaleves » Tárkonyos gombaleves » Háromhagymás gombaleves
» Tejfölös-kapros gombaleves » Gombaleves egyszerűen » Göcseji gombaleves » Tejszínes gombaleves
» Gombaleves Tamás módra » Sűrű tejfölös gombaleves » Különleges gombaleves » Gombalevesem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.