Tutireceptek.hu fejléc

Tejsodóban sült brokkoli recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
- 500 g brokkoli
- 500 g gomba
- 100 g reszelt sajt
- 3 ek. liszt
- 6 tojás
- 1 dl tej
- fűszerek (ízlés szerint)

Elkészítés:
1 1/2 literes jénait kivajazunk.

Összekeverjük a jénaiban a rózsáira szedett brokkolit a gombával. (Laska típusúak esetén elnagyadaljük őket, csiperke típusúak eseténben meg a fejeket elfelezzük.)) Ehhez a keverékhez még a sajtot is hozzákeverjük.

Összedolgozzuk a tojást a tejjel, a fűszerekkel és a liszttel.

Ezt a keveréket a zöldségekre öntjük és 180 fokos (gáz sütő esetében: 4-es fokozat) sütőben 40 percig sütjük.

Akkor van készen, ha a beleszúrt villára semmi se ragad.

Tanácsok:
4 főre, igen laktató étel.
Ovo-laktó vegetáriánusoknak csak.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolisfelfújt » Tejfölös brokkoli leves » Brokkolis cicege » Brokkolis-gombás tészta
» Zöldséges brokkoli leves » Lecsós brokkoli » Sütőtökös rakott brokkoli » Brokkolis csirke
» Karfiol-brokkoli krémleves » Brokkolis tészta dióval » Brokkolis sült tészta » Gnocchi brokkolis raguval
» Karfiolkrém, brokkolikrém » Brokkolis tojásrántotta » Brokkoli bulgurral » Brokkoli Amandine


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.