| Tejszínes almatorta update módon receptHozzávalók: Piskótatészta: 6 tojás 6 ek zabpehelyliszt 6 ek fruktóz avgy édesítő pici sütöpor Töltelék: 1 kg alma 1 dl fehér bor (elhagyható) 5 ek fruktóz vagy édesítő 1 citrom leve (elhagyható) 2 doboz tejszín + habfixáló Elkészítés: Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a fruktózzal vagy édesítővel, majd belekeverjük a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport. 20-25 perc alatt megsül. Vágjuk 3 vagy 4 felé. A töltelékhez a fruktózt forraljuk fel a borban (ha nincs bor, egy pici vízzel) és keverjük el benne a reszelt almát. Néhány perc múlva adjuk hozzá a citrom levét és addig forraljuk, amíg zselészerű nem lesz. Hűtsük ki. A behűtött tejszínt pici fruktózzal vagy édesítővel verjük fel, adjuk hozzá a habfixálót. Keverjük bele a kihűlt almakrémbe, és töltsük meg vele a tortalapokat. Tanácsok: Az almakrémbe lehet keverni darált diót, illetve a tetejére az eredeti recept citrommázat ír, ezt nem szoktam rátenni. A citrommázhoz eredetileg 15 dkg porcukrot össze kell keverni egy fél citrom levével. Talán porédesítővel lehet helyettesíteni a porcukrot. A receptet beküldte: Andreana Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |