Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes almatorta update módon recept

Kategória:


Hozzávalók:
Piskótatészta:

6 tojás
6 ek zabpehelyliszt
6 ek fruktóz avgy édesítő
pici sütöpor

Töltelék:

1 kg alma
1 dl fehér bor (elhagyható)
5 ek fruktóz vagy édesítő
1 citrom leve (elhagyható)
2 doboz tejszín + habfixáló

Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a fruktózzal vagy édesítővel, majd belekeverjük a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport. 20-25 perc alatt megsül. Vágjuk 3 vagy 4 felé.

A töltelékhez a fruktózt forraljuk fel a borban (ha nincs bor, egy pici vízzel) és keverjük el benne a reszelt almát. Néhány perc múlva adjuk hozzá a citrom levét és addig forraljuk, amíg zselészerű nem lesz. Hűtsük ki.
A behűtött tejszínt pici fruktózzal vagy édesítővel verjük fel, adjuk hozzá a habfixálót. Keverjük bele a kihűlt almakrémbe, és töltsük meg vele a tortalapokat.

Tanácsok:
Az almakrémbe lehet keverni darált diót, illetve a tetejére az eredeti recept citrommázat ír, ezt nem szoktam rátenni. A citrommázhoz eredetileg 15 dkg porcukrot össze kell keverni egy fél citrom levével. Talán porédesítővel lehet helyettesíteni a porcukrot.


A receptet beküldte: Andreana


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marcipános almatorta » Pecsenye jóasszony módon » Tejszines őszibarackleves » Update1 babapiskóta
» Túrófánk (Update1) » Update 1 kókuszgolyó » Update1 mákos süti » Tejszínes csirke gazdagon
» Update 1 Kávés madártej » Lángos (Update1) » Zabkorpás süti (update 1) » Sajtos- tejszínes spagetti
» Tejszínes-gombás szósz » Tejszínes halragu » Tejszínes krumpli » Szilvás szelet (update 1)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.