Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes aszaltszilva leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
250 gr magozott aszaltszilva

1 db fahéjrúd
2 db szegfűszeg
50 gr kristálycukor
200 ml tejszín

Elkészítés:
Az aszaltszilvát tegyük lábosba,adjunk hozzá 6 dl vizet, 1 csípet sót a fahéjrudat ,és a szegtűszeget.Forraljuk fel.
Szedjünk ki a levesből 8 db szilvát és daraboljuk kis kockára.Forraljuk a levest további 10 percig majd távolítsuk el a fahéjat és a szegfűszeget.Ekkor adjuk hozzá a cukrot és a tejszínt.Ismét forraljuk fel.Végül a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.Hagyjuk kihűlni, tálalásig tegyük hűtőbe.Tálaláskor szórjuk bele a kockára vágott aszaltszilvát.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol leves » Kelkáposzta krémleves » Rongyleves » Pikáns francia hagymaleves
» Római leves » Ököruszály leves » Csülkös káposztaleves » Mandulás fokhagymaleves
» Tárkonyos csirkeragu leves » Mézes szilvakrém leves » Sutus leves csülökkel » Orosz húsleves
» Gyors gölődin-leves » Hagymás húsgombócleves » Lakodalmas leves » Gyümölcsleves Lajos módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.