| Tejszínes aszaltszilva leves receptLevesek Hozzávalók: 250 gr magozott aszaltszilva só 1 db fahéjrúd 2 db szegfűszeg 50 gr kristálycukor 200 ml tejszín Elkészítés: Az aszaltszilvát tegyük lábosba,adjunk hozzá 6 dl vizet, 1 csípet sót a fahéjrudat ,és a szegtűszeget.Forraljuk fel. Szedjünk ki a levesből 8 db szilvát és daraboljuk kis kockára.Forraljuk a levest további 10 percig majd távolítsuk el a fahéjat és a szegfűszeget.Ekkor adjuk hozzá a cukrot és a tejszínt.Ismét forraljuk fel.Végül a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.Hagyjuk kihűlni, tálalásig tegyük hűtőbe.Tálaláskor szórjuk bele a kockára vágott aszaltszilvát. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |