Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes, baconszalonnás csirkekell sajtbundában recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 személyre:

1 db csirkemell, (4 szelet hús jön ki belőle),
2 dl főzőtejszín,
4 szelet baconszalonna,
10-15 dkg sajt,
liszt, tojás a bundázáshoz.

Elkészítés:
A csirkemelleket kiklopfolom, de nem sózom le!
A tepsit kikenem egy kis vajjal, vagy olajjal (lehet oliva is). Ráfektetem a baconszalonnákat.
Lereszelem a sajtot egy mélyebb tálba, amiben a húsokat majd meg lehet forgatni.
A húsokat először a lisztbe forgatom, majd a tojásba, és végül a sajtba. Ha marad sajt én a tetejére még rászoktam szórni.
A bepanírozott húsokat ráfektetem a baconszalonnákra, úgy, hogy 1 hús 2 baconon legyen. Ezután lelocsolom a tejszínnel, és 180 fokon elkezdem sütni. Nem fontos letakarni, mivel a csirkemell hamar megpuhul.

Tanácsok:
Azért nem írtam a sózást, mert nekem egyszer sikerült elsóznom. :)
A bacon elég sós, ezért vigyázni kell!
Én a tojást szoktam egy kicsit megsózni.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Kbaby


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirke » Tejszines spenótos tészta » Tejszínes-túrós sütemény » Tejszínes eperkrém-leves
» Tejszínes-gombás penne » Tejszínes krémes » Tejszínes csülkös csusza » Tejszínes spárgaleves
» Tejszines zöldséges haltál » Tepsis tejszínes csirke » Tejszínes szederkrém » Kapros-tejszínes csirke
» Vendégváró tejszines hús » Tejszínes narancstorta » Tejszínes gesztenyetorta » Tejszínes sajtos karaj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.