Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-chilis mártásos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A húshoz
2 db csirkecomb
só ízlés szerint
chili ízlés szerint
A mártáshoz
1 közepes db póréhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kk kakukkfű
100 ml chiliszósz
75 ml habtejszín
75 ml szárnyas alaplé
100 g konzerv paradicsom

Elkészítés:
A húst megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd a forgóknál félbevágjuk.
A pórét megtisztítjuk, mossuk, hosszában elfelezzük, és durva darabokra vágjuk.
A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát durva kockákra vágjuk.
Hagymát és fokhagymát az olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a porét, és további 1-2 percig dinszteljük. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
Felöntjük a levessel, chiliszósszal, paradicsommal és tejszínnel. Felfőzzük, majd lefedve kb. 5 percig főzzük.
A húst sóval és a chiliporral bedörzsöljük, egy tűzálló tálba rendezzük, majd ráöntjük a mártást.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 60 percig sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Curry-s csirke mangóval » Csirke római tálban » Kefires csirkesaláta » Csirkemáj baconban
» Csirkés metéltsaláta » Kakukkfüves tepsis csirke » Sült csirkemáj » Tejben sült csirkecomb
» Csirkével töltött cikória » Csirke chilipaprikával » Csirkés-olivás táska » Ananászos currys csirke
» Csirkemell töltve » Csirkés saláta » Sőrőscsirke » Születésnapi csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.