Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes csülök római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db csülök,
600 g burgonya,
150 g gomba,
100 g vöröshagyma,
10 g fokhagyma,
2 dl tejszín,
30 g só,
5 g egész bors,
1 db babérlevél,
5 g borókabogyó,
0, 5 dl ecet

Elkészítés:
Az előkészített csülköt hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a borókabogyót, a fokhagymát, az egész borsot, és hozzáöntjük az ecetet. Ebben az ízesített lében a csülköt puhára főzzük. Ha megfőtt, a vízből kivéve kihűtjük, majd kicsontozzuk, és éles késsel vékony szeleteke vágjuk. Amíg a csülök fő, elkészítjük a többi alapanyagot. A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a megtisztított gombát felszeleteljük. A római tál aljára rakjuk a burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk, rátesszük a gombát, majd erre a vöröshagymát, és megfűszerezzük ezt a réteget is. A rétegezést a felszeletelt csülökhússal zárjuk. Kevés főzőlevet aláöntve, ráöntjük a tetejére a tejszínt, majd a tálat lefedve, sütőben egy órán át pároljuk. Amikor megpuhult, a római tálban forrón adjuk az asztalra.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi káposztás csülök » Tejszínes pulyka » Vörösboros csülökpörkölt » Kenyér sütőtálban
» Tejszínes rakott zöldség » Tejszínes-sonkás tészta » Római rakottas » Tejszínes zellersaláta
» Lecsó római tálban » Tejszínes pogácsa 2. » Sült csülök egyszerűen » Tejszínes-zöldséges tészta
» Tejszines mézes krémes » Tejszínes zellerkrémleves » Tejszínes spárgaleves » Tejszínes Csokitorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.