Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes csülök római tálban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db csülök,
600 g burgonya,
150 g gomba,
100 g vöröshagyma,
10 g fokhagyma,
2 dl tejszín,
30 g só,
5 g egész bors,
1 db babérlevél,
5 g borókabogyó,
0, 5 dl ecet

Elkészítés:
Az előkészített csülköt hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a borókabogyót, a fokhagymát, az egész borsot, és hozzáöntjük az ecetet. Ebben az ízesített lében a csülköt puhára főzzük. Ha megfőtt, a vízből kivéve kihűtjük, majd kicsontozzuk, és éles késsel vékony szeleteke vágjuk. Amíg a csülök fő, elkészítjük a többi alapanyagot. A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a megtisztított gombát felszeleteljük. A római tál aljára rakjuk a burgonyát, megsózzuk, megborsozzuk, rátesszük a gombát, majd erre a vöröshagymát, és megfűszerezzük ezt a réteget is. A rétegezést a felszeletelt csülökhússal zárjuk. Kevés főzőlevet aláöntve, ráöntjük a tetejére a tejszínt, majd a tálat lefedve, sütőben egy órán át pároljuk. Amikor megpuhult, a római tálban forrón adjuk az asztalra.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines zöldséges haltál » Csülök másképp » Tejszínes tükörtojás » Káposztaleves csülökkel
» Tejszínes-kávés csók » Tejszínes epertorta » Tejszínes kukorica leves » Csirkecomb római tálban
» Tejszínes-tormás csirke » Csirke római tálban » Tejszínes eperkrém-leves » Tejszínes szelet
» Tepsis csülök székelyesen » Tejszínes, tojásos karfiol » Tejszínes zöldborsóleves » Tejszínes-gombás csőtészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.