Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes húsos rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 1,5 kg vékonyra szelt, 5 percig előfőzött krumpli
- 50 dkg darált hús
- 2 dl főzőtejszín
- 1 pohár tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 tojás

Elkészítés:
a darált húst olajon puhára pirítjuk Kotányifokhagymás pecsenye-fűszerkeverékkel, borssal, sóval, kevés petrezselyemmel. A tepsit kiolajozzuk, belerakunk egy réteg krumplit, rátesszük a húst és befedjük a maradék krumplival.
A tejszínt, tejfölt, tojást, sajtot simára keverjük és ráöntjük a krumplira.
Hideg sütőbe rakjuk és kb 45 percig sütjük, addig míg a szósz el nem kezd barnulni a tepsi széleinél.

Tanácsok:
Nem fogyókúrás, de egy keveset mindenki ehet belőle.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: florakatinka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellerrakottas sonkával » Köményes krumplirudacskák » Madridi húsosfazék » Tejfölös krumplileves
» Antonia krumplisaláta » Rakott sonka » Fokhagymás krumpli* » Amszterdami húsos metélt
» Tepsis hagymás-újkrumpli » Húsos, rakott padlizsán » Rakott csirkemell gazdagon » Rakott őszibarack
» Rakott túrós csusza » Húsos palacsintatekercs » Sonkás rakott rétes » Főtt, sült krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.