Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes, kapros csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
6-8 gerezd fokhagyma
3 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
kapor (friss vagy szárított)
olívaolaj
liszt

bors

Elkészítés:
A csirke mellet csíkokra vágjuk, és pici olívaolajon megpirítjuk (fehéredésnél kicsit tovább).Ha teljesen megpuhult a csirke, hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a joghurtot és 1 púpos ek. lisztet, majd elkeverjük. Ha friss kaprunk van, 2 kisebb csokrot apróra vágunk, ha szárított, kb. 2 lapos evőkanálnyit a csirkére szórunk.A tisztított fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval a csirkére nyomjuk.
Teszünk hozzá ízlés szerint sót és borsot. Elkeverjük, majd még egyszer összerottyantjuk az egészet.
A végén hozzákeverjük a tejszínt. (Ha túl híg lenne, liszttel sűríthetjük.)

Galuskát adunk mellé.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos, gombás csirke » Csirkecombok hagymaágyon » Kínai tésztás csirke » Csabai csirkecomb
» Csirkemájas pástétom » Csirkés spagetti saláta » Marinált csirkecombok » Csirkés rizseshús
» Szezámmagos csirkefalatok » Gyümölcsös Csirketokány » Zöldbabos csirkesaláta » Tarhonyás borsós csirkemáj
» Tartáros csirkecombok » Zöldséges pirított csirke » Csirkemell barackosan » Sajtos csirkemell torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.