Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes, kapros csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
6-8 gerezd fokhagyma
3 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
kapor (friss vagy szárított)
olívaolaj
liszt

bors

Elkészítés:
A csirke mellet csíkokra vágjuk, és pici olívaolajon megpirítjuk (fehéredésnél kicsit tovább).Ha teljesen megpuhult a csirke, hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a joghurtot és 1 púpos ek. lisztet, majd elkeverjük. Ha friss kaprunk van, 2 kisebb csokrot apróra vágunk, ha szárított, kb. 2 lapos evőkanálnyit a csirkére szórunk.A tisztított fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval a csirkére nyomjuk.
Teszünk hozzá ízlés szerint sót és borsot. Elkeverjük, majd még egyszer összerottyantjuk az egészet.
A végén hozzákeverjük a tejszínt. (Ha túl híg lenne, liszttel sűríthetjük.)

Galuskát adunk mellé.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almába töltött csirkemell » Tejszínes-kávés csók » Toledói töltött csirke » Brokkolis csirkemell
» Mediterrán csirkesaláta » Fetás-tejszínes pulykamell » Káposztás csirke » Csirke - csupor
» Csirkemell pizzasütő módra » Pikáns gyömbéres csirke » Barackos csirkemell » Kapros újburgonya
» Csirkés Waldorf-cipó » Gombás csirketekercs » Kapros húsgombóc » Szegfűszeges csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.