Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes karaj Gombás rizzsel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:

8 szelet karaj
5 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt
4 dl főzőzejszín
só,1 dkg vaj

Köret:

20 dkg rizs
25 dkg gomba
4 dkg reszelt hagyma
2 sárgarépa,2 fehérrépa
2 evőkanál olaj
1 húslevekocka
1 csokor petrezselyem
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük,sózzuk,majd lisztbe,tojásba,végül a reszelt sajtba bundázzuk.
A szeleteket kivajazott tepsibe fektetjük,és egyenletesen leöntjük a tejszínnel.
Fóliával letakarva kb.40 percig sütjük.

Köret:

Az olajban a hagymát megpiritjuk.
Kis kockára vágott zöldségeket,gombát rátesszük és jól átsütjük.
Ezután hozzáadjuk a rizst,kétszer annyi vizzet öntünk rá mint a rizs térfogata,és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.

Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel és reszelt sajttal.

Tanácsok:
elkészitési idő:
50perc + 35perc


A receptet beküldte: Bazsó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás tepsis burgonya » Pulykaragu rizzsel » Őszi gombás szendvics. » Tejszínes sajtos hús
» Tejszínes sajtos csirke » Gombás szárnyas » Tejszines őszibarackleves » Tejszínes cukkinileves
» Svéd gombasaláta 2 » Tejszínes sárgadinnyeleves » Párolt körte vörös rizzsel » Tejszínes batátaleves
» Svéd gombasaláta II. » Tejszínes túrótorta!! » Bundás karaj » Tejszínes metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.