Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához
4 tojás
26 dkg porcukor
1/2 dl étolaj
1 dl víz
26 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Az I. krémhez
7 ek. cukor
2 cs pudingpor
6 dl tej
20 dkg Rama

A II. krémhez
2 ek. zselatin
1 liter cukrozott tejszín

Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a vizet, a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, végül beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját. Ramával kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük, ha kihűlt félbevágjuk. A felső lapot egyenlő kockákra szeleteljük.
Az I. krémhez a vaníliás pudingporokat az előírás szerint megadott mennyiségekkel elkészítjük, addig keverjük amíg kihűl, hogy ne bőrösödjön meg a teteje. A Ramát habosra keverjük, és kisebb adagokban beledolgozzuk a pudingot. Ha elkészült az alsó tésztalapra simítjuk.
A II. krémhez keményre felverjük a tejszínt. Másfél dl vízben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, majd ha langyosra hűlt, belekeverjük a tejszínbe. A pudingos krémre halmozzuk és a tetejét elsimítjuk.
A tejszínhab tetejére sorba rakosgatjuk a már előre felkockázott másik tésztalapot, végül megszórjuk porcukorral. Hűtőben dermesztjük.

Tanácsok:
Készíthetjük kakaósan is. Ekkor a liszt mennyiségét csökkentjük 2 ek. kakaóporral és a vaníliás pudingpor helyett csokoládésat használunk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarigó kocka » Joghurtos eperkocka » Kókuszkocka 2. » Tejszínes spanyol csirke
» Tejszínes málnakrémleves » Kapucíner kocka » Forró tejszínes csoki » Puding kocka Erzsi módra
» Ribizlis vaníliakocka » Meggyes kockák » Tejszínes eperkrémleves » Tejszínes-gombás karfiol
» Epres túrókocka » Krémes hókocka » Tejszínes pulykahús » Tejszínes muffin


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.