Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-mustáros -uborkás csírke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nagyobb csirkemellfilé
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 kisebb csokor petrezselyem
4-5 ecetes uborka (közepes méretű)

bors
ketchup
mustár
4 dl habtejszín

Elkészítés:
Pici olajon az aprított hagymát megdinsztelem, majd mehet rá a csíkokra vágott csirkemell, amit sózok, borsozok. Amikor a hús elfőtte a levét és szép barnás, ráöntöm a tejszínt, és kezdődhet az ízesítés. Ketchupból csak annyit szoktam tenni, hogy a tejszín fehér színét egy kicsit feldobjam, majd jöhet a mustár, abból viszont annyit, hogy jól kiérződjön az íze. Rányomom a fokhagymát, és végül a felkarikázott uborkát teszem bele. Összerottyantom, és a legvégén jöhet az aprított petrezselyem. Ha esetleg még elbír egy kis sót, pici ételízesítőt szoktam bele tenni. Én személy szerint penne tésztával szoktam tálalni, és a családom imádja.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Duplahagymás mézes csirke » Csirkegombóc » Csirkehúsos tavaszi saláta » Indiai csirkemell
» Curry-s csirke mangóval » Sütőtökös tejszínes csirke » Csirkés Cézár-saláta » Csirkés enchilada
» Tepsis rizses csirke » Tejben sült csirkecomb » Csirkemell eperrel » Narancsos csirkemáj
» A Lászlók csirkemájasa » Csirkés saláta » Csirkemájjal töltött gomba » Édes-savanyú csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.