Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes mustárszószos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nagyobb csirkemell
1 evőkanál vaj
1 maréknyi mogyoróhagyma
30 dkg gomba (ízlés szerinti)
1 dl száraz fehérbor
1, 5 dl főzőtejszín
4 evőkanál mustár
1 evőkanál friss tárkony
só, bors

Elkészítés:
A húst átkenjük sóval és borssal, majd 2 evőkanálnyi mustárral és 1-2 órán át hűtőben pihentetjük. A vajat felmelegítjük, majd az apróra vágott hagymát és gombát megdinszteljük benne. Ezután a csirkemelleket is hozzáadjuk és mindkét oldalukat megpirítjuk. A húsokat egy tányérra tesszük. A gombához öntjük a bort, 2-3 percig főzzük, majd felöntjük a tejszínnel és a mustárt is belekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt és néhány percig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Ezután visszatesszük a húsokat is a serpenyőbe, beleforgatjuk a szószba és már kínálhatjuk is. Köretnek párolt zöldséget, vagy rizst szolgálunk fel mellé.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszervajas csirkemell » Tejszínes mézes minikrémes » Tejszínes brokkoli » Tejszínes csokoládékrém
» Tejszines hal sajttal » Sajtos májas csirkemell » Narancsszószos csirkemell » Krémsajtos csirkemell
» Tejszínes-túrós sütemény » Őszibarackos csirkemell » Csirkemell aszaltszilvával » Tejszínes csirkés penne
» Kukoricás csirkemellcsik » Almás-fűszeres csirkemell » Tejszines sajtoscsirkemell » Illatos omlós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.