Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes pulykaraguleves pirított mandulával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 50 dkg pulykamellfilé
2 sárgarépa 1 fehérrépa
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
1 dl tejszín
4 dkg szeletelt-pirított mandula
1 kis csokor friss turbolya és só

Elkészítés:
A forró vajban futtassuk meg az aprított hagymát, majd adjuk hozzá a kockákra vágott pulykamellet, a répákat, és közepes tűzön pirítsuk 4-5 percig. Szórjuk meg a liszttel, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük puhára a húst és a zöldségeket. Közben ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, majd mielőtt levesszük a tűzről, öntsük bele a kevés forró lével elkevert tejszínt. Most már ne főzzük tovább. Tálaláskor a forró tejszínes levest szedjük tányérokba, majd szórjuk meg a pirított mandulával és az aprított turbolyával.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirkemell II. » Vendégváró tejszines hús » Tejszínes gombaszószom » Gombás tejszínes csirke
» Tejszínes csirkehús » Tejszínes-csokis muffin » Pirított csirke gombával » Cukkinis-tejszínes gnocchi
» Tejszínes-sonkás spagetti » Máktorta mandulával » Tejszínes, epres fánk » Tejszínes-gombás karfiol
» Kapros-tejszínes csirke » Tejszínes brokkoli » Tejszínes halas tészta » Tejszínes sajtkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.