Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszines-tökmagolajas hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2-3 evőkanál tökmagolaj
1 kg tengeri halfilé (pangasius)
2 dl tejszín
2 teáskanál morzsolt zsálya (ha van akkor friss)
1 csipet őrölt bors

Elkészítés:
A halat megmossuk, ha fagyasztott hagyjuk felengedni. Konyhai papírtörlővel letöröljük róla a felesleges vizet. Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben és megpirítjuk rajta a zsályát. A zsályás vajban megpároljuk a halat, majd a fedőt levéve hagyjuk hogy elfőjön a leve. Ez után felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg a tejszín forrni kezd. Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges haltál » Sajtos-gombás halfilé » Lazacfilé fokhagyma mártással » Harcsa mustármártással
» Marinírozott hal » Lazac tejszínes gombaraguval » Pangasius zöldségágyon » Halászlé, ahogy én tanultam
» Morzsás lazaccsíkok » Halas penne » Bácskai halászlé » Tejfeles halpaprikás
» Lazacsült különleges körettel » Gyümölcsös ponty » Halkocsonya másképp » Tepsiben sült sajtos hal


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.