Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Teljes kiőrlésű kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények
 Reform ételek

Hozzávalók:
- Fél kg teljes kiőrlésű búzalisz
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 tk cukor
- 1 tk tengeri só
- 3 ek extra szűz olivaolaj.

Elkészítés:
A liszteket egy tálba teszem és sütőben 50 fokon előmelegítem. A közepébe egy mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, a cukrot és kevés langyos vizet, egy villával elkeverem, majd a tetejére kevés lisztet szórok és egy kendővel letakarom. Meleg helyen negyed óráig kelesztem. Hozzáadok negyed liter meleg vizet és az olajat, majd a robotgép dagasztójával sima tésztává dagasztom. Fél óráig kelesztem, míg a duplájára nem dagad. Újra kissé átgyúrom, majd egy kizsírozott sütőlemezre téve előmelegített sütőben 200 fokon kb 50 percig sütöm.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános-kenyér » Trencséni kenyér, 750 g » Dagasztás nélküli kenyér » Diák kenyér
» Krumpliskenyér » Fahéjas püspökkenyér » Karácsonyi gyümölcskenyér » Rozsos kenyér
» Candida szükség kenyér » Tipp-topp Csokikenyér » Zabsüti/sós kenyérpótló » Fokhagymás pizzakenyér
» Pita görög lepénykenyér » Savanyú rozskenyér » Olívás kenyérke » Rakott bundás kenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.