Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Teljes kiőrlésű kenyér élesztő nélkül recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 csésze (250 ml)folyékony kovász
1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csésze teljes kiőrlésű rozsliszt
2 csésze finomliszt
1 ek. sikér (elhagyható)
1 tk. cukor/méz
2 tk. só
1 ek. lenmag (tetszés szerinti magkeverék)
kb. 1 csésze langyos víz

Elkészítés:
A hozzávalókból a szokásosnál kicsit ragacsosabb tésztát dagasztunk, hagyjuk legalább kétszeresére kelni (lassan megy, hidegben akár fél nap is lehet!), átgyúrjuk, formába tesszük, ismét megkelesztjük, a formában, a szokásos módon sütjük.

Tanácsok:
Bármilyen más, teljes kiőrlésű lisztből készülhet a fenti arányok szerint (pl. lehet csak búza, vagy csak rozs, hajdina, zabliszt, árpaliszt, stb.)


A receptet beküldte: algea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tönköly félbarna kenyér » Almakenyér » 24 órás kenyér » Pogácsa élesztő nélküli
» Jól sikerült kenyerem » Tönkölylisztes kenyér » Sajtos bundáskenyér » Teljes kiőrlésű palacsinta
» Hókenyér » Cukor nélküli lekvár » Drezdai püspökkenyér » Stoli kocka (sütés nélkül)
» Arizonai kukoricakenyér » 30 perces rozskenyér » U1-es zabkorpás kenyér » Tavaszi tojáskenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.