Tutireceptek.hu fejléc

Teljes kiőrlésű kifli vagy zsömle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1/2 kg teljes kiőrlésű liszt
2,5 dl tej
4 dkg vaj (olíva olajat lehet helyette)
2 teáskanál só
2 teáskanál gyümölcscukor v. édesítő
2 evőkanál tejföl
1 tasak szárított élesztő

Elkészítés:
Én kenyérsütőben szoktam keleszteni, de kb. 1 óra alatt megkel. Lisztezett deszkán kinyújtom kb. fél ujjnyi vastagra, s 10x10 négyzeteket vágok belőle, majd azt átlósan félbevágom. A háromszögeket feltekerem, ebből lesz a kifli. Zsömihez meg nem kell nyújtani, én tenyérnyi darabokból gombócokat formálok. kivajazott tepsibe teszem, nem túl szorosan, mert még keleszteni kell kb. 20 perc. Sütőt 240 fokra előmelegítem, 5 percig sütöm, majd 200 fokra mérsékelem s ott további 15 percig sütöm. S kész. Ebből lehet kenyeret is sütni.


A receptet beküldte: tüncyke


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás-virslis kifli » Tejfölös húsos kifli » Rozsos Zsömle » Kókuszkifli
» Búrkifli » Sonkás-sajtos kifli » Csoda kifli » Rakott gomba kiflivel
» Magyar zsíros kifli » Fokhagymás tejfölös kifli » Tejes zsömle » Olimpiai kifli
» Kiflimorzsa » Lúdanyó kiflije » Kókuszos kiskiflik » Teljes kiőrlésű goffri


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.