Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Teljes kiörlésű rozsos kifli recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
44 dkg sima liszt,
22 dkg tk.rozsliszt,
1 púpos kk. só,
1 kk.cukor
1 cs. porélesztő,
3 ek. joghurt
kb.1 dl. napraforgó olaj
kb.4-5 dl. langyos víz

Elkészítés:
A víz mennyiségére konkrétan nem figyeltem, csak arra, hogy a dagasztás során nokedli keménységű tésztát kapjak. A hozzávalókat jól kidolgozva olyan tésztát kaunk, ami simán elválik a dagasztótálról.(Robotgépben dagasztószárral, 2-es fokozattal kb.20 perc)

Fél óra alatt nagyon szépen megkelt, átgyúrtam, majd ismét kelesztettem 15 percig.
Ezután saccperkb.egyforma gombócokká téptem,(12 db lett) mindegyiket külön újra meggyúrtam, majd elkezdtem kinyújtani. Egyenként ovális, kb fél cm vastagságúra nyújtottam, megkentem olvasztott margarinnal, majd feltekertem, kicsit ívesre igazítva tepsire raktam.
Megkentem felvert, kicsit vízzel hígított tojással. Ekkor kapcsoltam be a sütőt, beraktam a tepsiket és a sütő aljára egy edényben meleg vizet. Légkeverésessel 200 fokon (simában 220 fok) sütöttem 45 percig. Kb.félidőben a vizet kivettem, a tepsiket megforgattam.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: Ficánka5


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Margarinos kiflik » Hókifli ilyen módra » Virslis-sonkás kifli » Kifli süti
» Pizzás, szezámmagos kifli » Sós, burgonyás kifli » Sonkás kifli » Vaniliás kiflicskék
» Pooh tésztából édes kiflik » Lili kifli » Gépi Magos rozsos kenyér » Rozsos Zsömle
» Töltött kifli másképp » Rakott sajtos kifli » Kókusszal töltött kifli » Teljes kiőrlésű zsemle


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.