Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Telkibányai csirkenyársak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0,5 kg csirkemellfilé
20 dkg bacon szalonna (nem főtt!)
20 dkg juhtúró
6 db hurkapálca (amiket kettétörünk)
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkemellfiléből kisebb szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük.
Mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi juhtúrót teszünk, felgöngyöljük, és egy-egy bacon szeletet tekerünk rá.
Kihegyezett, kb 20 cm-es hurkapálcával keresztben átszúrjuk, úgy, hogy a szalonna végeit rögzítsük. Egy pálcikára én 4-4 kis hústekercset tettem. Egy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk és a nyársak minden oldalát pirosra sütjük.

Tanácsok:
Én krumplipürével tálaltam. Friss saláta vagy gyümölcskompót illik hozzá.
Sózni nem szabad, mert a juhtúró és a bacon is sós.
Egyéb fűszer pedig nem kívánkozik bele, így nagyon jó az ízek összhangja. Jó étvágyat, annak aki kipróbálja.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsályás csirkenyársak » Illatos csirkenyársak » Telkibányai raguleves » Sonkás burgonyakrokett
» Nagyidai cigánypecsenye » Mustáros csirke » Finom palacsinta » Libamáj szőlőmártással
» Pikáns sonkatekercs » Házi májas » Virsli (tavaszi) pörkölt » Göngyölt pacal
» Baconos-húsos koszorú » Almás töltött karaj » Sajtos tejfölös tarja » Csurgói sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.