Tutireceptek.hu fejléc

Telkibányai csirkenyársak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0,5 kg csirkemellfilé
20 dkg bacon szalonna (nem főtt!)
20 dkg juhtúró
6 db hurkapálca (amiket kettétörünk)
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkemellfiléből kisebb szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük.
Mindegyik közepébe egy kávéskanálnyi juhtúrót teszünk, felgöngyöljük, és egy-egy bacon szeletet tekerünk rá.
Kihegyezett, kb 20 cm-es hurkapálcával keresztben átszúrjuk, úgy, hogy a szalonna végeit rögzítsük. Egy pálcikára én 4-4 kis hústekercset tettem. Egy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk és a nyársak minden oldalát pirosra sütjük.

Tanácsok:
Én krumplipürével tálaltam. Friss saláta vagy gyümölcskompót illik hozzá.
Sózni nem szabad, mert a juhtúró és a bacon is sós.
Egyéb fűszer pedig nem kívánkozik bele, így nagyon jó az ízek összhangja. Jó étvágyat, annak aki kipróbálja.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsályás csirkenyársak » Telkibányai raguleves » Illatos csirkenyársak » Juhtúros rántott hús
» Fokhagymás csirkemáj sütve » Göngyölt fokhagymás csülök » Gombás húscipó » Mézes banános csirkemell
» Debreceni hústekercs » Kacsasült szőlővel » Thai húsgolyók » Csípős húsgombóc
» Erdélyi töltött csirke » Dubarry őszibarackkal » Bomba á' lá Brigitta » Grillezett csirke fajitas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.