Tutireceptek.hu fejléc

Tenger hullámai szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg vaj
25 dkg + 3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
6 db tojás
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
45 dkg meggy
5 dkg kakaópor
2-3 evőkanál tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
5 dl tej
30 dkg fehér csokoládé
7-8 dkg kókuszzsír
A díszítéshez:
színes cukor és tengeri állatkák marcipánból vagy gumicukorból
A tepsi kikenéséhez:
vaj
liszt

Elkészítés:
1. Robotgép segítségével a vaj felét 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.

A felét kikent, liszttel meghintett 32×39 cm-es tepsibe simítjuk. Rákenjük a kakaóporral ízesített maradék tésztát, és elosztjuk rajta a kimagozott meggyet. 175 fokon 30-35 percig sütjük.

2. Közben a pudingport 3 evőkanál cukorral és kb. 8 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingport és felfőzzük, majd kihűtjük.

3. A szobahőmérsékletű maradék vajat kikeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot, és a süteményre kenjük. Hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük.

4. Forró vízfürdőben a durvára vágott csokoládét a kókuszzsírral (olajjal is jó) együtt megolvasztjuk, és 30 percnyi hűtés után a süteményre simítjuk. Tortavillával hullámos csíkokat húzunk bele, és szilárdulásig hűtőbe állítjuk. Végül tetszés szerint díszítjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kijevi szelet » Habos kávés szelet » Budapest szelet » Lajcsi-szelet
» Szarvasszelet tejfölösen » Madártejszelet » Pikáns hússzelet » Fanta szelet
» Kakaós szelet Tőlem! » Csokoládé-királynő szelet » Dominó fincsi szelet » Barackos csíkos szelet
» Mandulás-mákos szelet » Tangó szelet » Rizsszelet » Dorottya szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.