Tutireceptek.hu fejléc

Tepertyűs kifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
A kovászhoz:
4 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
3 kanál liszt
1 pohár langyos víz
A tésztához:
80 dkg liszt
1 jó kanál só
2 egész tojás
1 kanál olvadt zsír
1 dl fehérbor
2 kanál krumplipehely
tejföl
A töltelékhez:
35 dkg darált töpörtyű
bors
A kenéshez:
1 kanál zsír
1 tojás

Elkészítés:
Elkészítjük a hozzávalókból a kovászt, felfuttatjuk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a kovásszal és annyi tejföllel, amennyitől rugalmas, selymes, közepesen kemény tésztát kapunk. Megszórjuk kevés liszttel, és letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük

A tésztát picit átgyúrjuk, és 1 centi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a ledarált, megborsozott tepertyűvel, majd hajtogatjuk (balról jobbra, jobbról balra, fentről le és lentről fel), és újra lefedve fél órát kelesztjük.

Ismét nyújtogatjuk, hajtogatjuk, kelesztjük. Összesen háromszor.

Akkor négybe osztjuk, 4 kört nyújtunk ki belőlük, megkenjük vékonyan olvasztott zsírral, cikkekre vágjuk, és kívülről befele kifli formára felcsavarjuk.

A tetejüket megkenjük felvert tojással, és forró sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sajtos kifli » Kifli - margarinos, sajtos » Sonkás kifli » Húsos kifli
» Kolbászos kifli » Túróval töltött kifli » Túrós kifli » Finom vaníliás kifli
» Kifli feltét » Fokhagymás tejfölös kifli » Pihe könnyű kiflicskék » Kifli " Cica mama módra"
» Töltött vaniliás kifli » Tejes kifli » Töltött kifli 2. » Picike kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.