Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tepsiben sült zöldséges-lecsós csirkeszárnyak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny (lehet comb is)
50 dkg burgonya
1 db nagy sárgarépa
1 nagy fej hagyma
2-3 db tv paprika
25 dkg paradicsom

bors
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A burgonyát és a sárgarépát vastagabb karikákra, a hagymát vékonyabb szeletekre, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
Egy tepsit kizsírozunk, és a feldarabolt zöldségeket szétterítjük az alján és megsózzuk. A megtisztított csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk és a zöldségek tetejére rakjuk. Fóliával lefedjük és forró sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, ha sok lé keletkezett, akkor a nagy részét leöntjük (eltehetjük más ételekhez), a csirkeszárnyakat megfordítjuk és már fólia nélkül sütjük még 10-15 percig. Akkor ismét megfordítjuk a csirkeszárnyakat és addig sütjük még, amíg megpirulnak. Tálalás előtt petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Tanácsok:
Salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fánk tepsiben sütve » Sajtchips tepsiben » Almás palacsinta tepsiben » Tócsni, akár tepsiben is
» Töltött burgonya tepsiben » Rántott karaj tepsiben » Fóliás csirkeszárnyak » Tepsiben sült lángos
» Tepsiben sült sajtos hal » Tepsiben sütött csirkecomb » Tepsiben sült sajtos karaj » Sajtos ponty tepsiben
» Mustáros csirkeszárnyak » Kínai csirkeszárnyak » Tepsiben sült kárász » Tepsiben sült finomság


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.