Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis hagymás gomba recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
30 dkg egyforma, apró szemû gomba, 30 dkg lehetõleg ugyanolyan nagyságú vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 csokor petrezselyemzöld, a tetejére 10 dkg jó húsos füstölt szalonna, a tepsihez 1 evõkanál olaj.

Elkészítés:
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy kis tepsit az olajjal kikenünk. A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot kis tálkában összekeverjük, majd a gombát és a hagymát egyenként megmártva benne a tepsibe rakjuk, jó szorosan mellé. A megmaradt fûszeres lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, végül az étel tetejére öntve elosztjuk rajta a nagyon vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát. Az elõmelegített, forró sütõbe tolva 25-30 percig közepes lángon sütjük. Mire a szalonnából ropogós pörc válik, ra készül el.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás rétes » fokhagymás sült karaj » Hagymás tengeri saláta » Fokhagymás bagett
» Erdőszéli gombás tojás » Tepsis bolognai penne » Kukoricás-gombás marharagu » Hagymás töltött tojás
» Fokhagymás-gombás spagetti » Tejfölös-kapros gombaleves » Tepsis kekszes süti » Hagymás sajtöntet tésztára
» Sonkás-gombás omlett » Hagymás kenyér » Zöldfűszeres gombafejek » Medvehagymás sajtmártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.