Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis húsos pirog (mjászo pirog) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg liszt, 1 kk.sütőpor, csipet só, 6 dkg vaj, 1 felvert tojás, fél dl tejföl

Töltelék: 60 dkg darált hús, 2-3 ek.olaj, vagy zsír, 2 fej apróra vágott hagyma, 10 dkg gomba szeletelve, 2,5 dl tejföl, törött bors, 1 cs.petrezselyemzöld aprítva, só, 3 db kemény tojás szeletelve

Elkészítés:
A tésztához valókat hidegen összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük.
A zsiradékban megpároljuk a hagymát, gombát, ,beletesszük a darált húst, együtt további 15 percig pároljuk. Utána fűszerezük,beletesszük a tejfölt és a petrezselymet. A tészta kétharmad részét tepsibe nyújtjuk, megkenjük a töltelék felével, ráterítjük a szeletelt tojásokat, majd a töltelék másik felét. A maradék vékonyra nyújtott tésztát rásímítjuk, villával kilyuggatjuk. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Szeletekre vágva, salátával kínáljuk.


A receptet beküldte: Pirosszka:)

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos-húsos finomság » Mediterrán tepsis burgonya » Tepsis burgonya 2. » Drevi tepsis krumplija
» Pasifogó tepsis hús » Húsos batyu » Francia tepsis krumpli » Töltött húsos kifli
» Burgonyás-tepsis csirke » Húsosfazék » Tepsis csirkefalatok » Rakott tepsis burgonya
» Pórés tepsis tarja » Csongrádi tepsis csirke » Darálthúsos alagút » Húsos rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.