Tutireceptek.hu fejléc

„Tepsis” krumpli recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6 szelet hús
1.5 kg krumpli
2 fej hagyma
6 cikk fokhagyma

bors
2db édes paprika
1 zacskó szeletelt bacon
0,5 dl olaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
Legtöbbször nyúl hasából készítem, ehhez előző este befűszerezem, és húspuhító fűszersót is szórok rá. Ha más húsból készül akkor kiklopfolom és sima só szükséges. Római tálban a legjobb csinálni. (Előtte persze beáztatom)
Az olajat egyenletesen szétlocsolom az aljában, erre szórom a morzsát, majd a megpucolt, felkarikázott krumplit, (ezt enyhén sózom) hagymát, fokhagymát. Jöhet szorosan egymás mellé a husi (ráöntöm a levet is, amit eresztett), rá a paprika csíkokra vágva és egyenletesen a szalonnacsíkok. Ezt érdemes több kis darabkára vágni. Hideg sütőbe teszem, 40 percet sütöm. Ezután leveszem a tetejét és még 20 perc sütést igényel.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sültkrumpli szafaládéval » Csülkös krumplileves » Steak krumpli » Sonkás töltött krumpli
» Krumplilepény » Csirkenyárs krumpliágyon » Sajtos sültkrumpli » Magyaros tepsis krumpli
» Kedvenc krumplis pogácsánk » Currys krumpliragu » Rakott krumpli másként » Hamis krumplisaláta
» Csicseriborsós krumpliragu » Krumpli saláta másként » Tepsis krumpli Ors módra » Krumplilángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.