Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis patisszon kapros kefirrel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg patisszon, 30 dkg finomliszt, 3 dl tej, 1 db tojás, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 1 zacskó sütõpor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, a tálaláshoz 2 dl kefir, 1 csokor kapor, kevés só és csipet porcukor.

Elkészítés:
Közepes nagyságú tepsit egy evõkanál olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A meghámozott és kimagozott patisszont almareszelõ durva fokán lereszeljük, majd tálba öntjük. Megsózzuk, és tíz percig állni hagyjuk. Közben a tojást habosra verjük a tejjel, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a törött borsot és a sütõport. Ebbe a fûszeres tejbe keverjük a lisztet, majd az egészet a patisszonhoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és a masszát belesimítjuk a kikent tepsibe. Forró sütõbe tolva közepes lángon sütjük húsz-huszonöt percig, majd kisebb lángon addig folytatjuk, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. Mire elkészül, a teteje barnáspiros, belül meg omlós, puha lesz. Melegen, kockára vágva tálaljuk. A kefirbe belekeverjük a finomra vágott kaprot, és megsózzuk, megcukrozzuk. A patisszonkocka mellé kínáljuk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis kel » Tepsis burgonya (mexikói) » Tepsis kefires hal » Tepsis hotpot
» Kapros csőben sült krumpli » Tepsis krumpli virslivel » Sajtos-tejfölös tepsis hús » Kapros töltött palacsinta
» Tepsis meggyes » Görög tepsis burgonya » Fokhagymás, tepsis csülök » Kapros csirke
» Kapros öntet » Tepsis tészta » Kapros-túrós töltött gomba » Tepsis husi gombával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.