Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis rakott csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 közepes méretű csülök (kb. 1-1,5 kg)
szalonna
1-1,5 kg krumpli
1-2 fej hagyma vagy újhagyma
5 dl tejföl
2 dl tejszín
rozmaring
fokhagyma

bors

Elkészítés:
Feltesszük a csülköt főni, mert ő tart a legtovább. A krumplit is megfőzzük héjában, egészben. Miután megfőtt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Ha megfőtt a csülök (lehet készen vett, főtt csülök is az alapanyag) szintén felszeleteljük. A mártást a következőképpen készítjük el: a tejfölt és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a rozmaringot (erős fűszer ugyan, de nem kell sajnálni), sót, borsot, tört fokhagymát. Az így elkészített hozzávalókat rétegesen tepsibe letesszük, közte és a tetejét jól meglocsoljuk a mártással, szalonnával és hagymával megszórjuk. Kb. 30 perc sütés után tálaljuk, mellé adunk fél deci házipálinkát, mert igen nehéz, viszont emlékezetes és nagyon finom étek.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis rizses hús » Gombás-májas rakott karaj » Virslis rakott kelbimbó » Rakott édes-káposzta
» Tepsis csirkés csusza » Körtés csülök » Csülökfalatok sütve » Lecsós, gombás rakott hús
» Vegetáriánus rakott » Különleges rakott burgonya » Tepsis hal » Rakott tészta egyszerűen
» Maradékból rakott tészta » Rakott tészta (édes) » Oldalra rakott karaj » Sonkás rakott rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.