Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis rakott csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 közepes méretű csülök (kb. 1-1,5 kg)
szalonna
1-1,5 kg krumpli
1-2 fej hagyma vagy újhagyma
5 dl tejföl
2 dl tejszín
rozmaring
fokhagyma

bors

Elkészítés:
Feltesszük a csülköt főni, mert ő tart a legtovább. A krumplit is megfőzzük héjában, egészben. Miután megfőtt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Ha megfőtt a csülök (lehet készen vett, főtt csülök is az alapanyag) szintén felszeleteljük. A mártást a következőképpen készítjük el: a tejfölt és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a rozmaringot (erős fűszer ugyan, de nem kell sajnálni), sót, borsot, tört fokhagymát. Az így elkészített hozzávalókat rétegesen tepsibe letesszük, közte és a tetejét jól meglocsoljuk a mártással, szalonnával és hagymával megszórjuk. Kb. 30 perc sütés után tálaljuk, mellé adunk fél deci házipálinkát, mert igen nehéz, viszont emlékezetes és nagyon finom étek.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott húsos rizs » Rakott avokádó » Almás rakottas » Magyaros rakott spagetti
» Tepsis sült nyúlgerinc » Rakott kelkáposzta másképp » Vega rakottas » Erdélyi hagymás csülök
» Gombás rakott karaj » Rakott krumpli másként » Gombás csülök » Egyszerű rakott zöldség
» Rakott szűzpecsenye » Csülök másképp » Sörben sült csülök I. » Rakott sárgarépa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.