Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis rostélyos recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet (egyenként 16 dkg-os) alaposan pihentetett rostélyos

frissen őrölt bors
néhány csepp Worcester-szósz
3 gerezd fokhagyma
15 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
30 dkg lisztes burgonya
2 kis fej hagyma
4 dkg olaj
egy kevés kakukkfű
babérlevél
2-3 dl vörösbor
vágott petrezselyem és
csíkokra vágott ecetes uborka
a tálaláshoz

Elkészítés:
A rostélyos széleit bevagdossuk, sóval, borssal és Worcester-szósszal ízesítjük. A fokhagymát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A sárgarépát, a zellert és a burgonyát megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és negyedeljük.
Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat hirtelen elősütjük, kivesszük az edényből és melegen tartjuk őket. A maradék zsiradékban jól megpirítjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a burgonyát. Áttesszük egy jól záródó lábasba, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet és a bort. Beletesszük a húst és lefedjük. Kis lángon puhára pároljuk.
Egy tálon szépen elrendezzük, vágott petrezselyemmel és csíkokra vágott ecetes uborkával díszítjük

Tanácsok:
A hozzávalók 4 személyre szólnak


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis töltött ponty » Tepsis husi gombával » Tepsis csülök székelyesen » Tepsis tejszínes csirke
» Pórés tepsis tarja » Kukucskálós tepsis túrós » Tepsis cukkini » Tepsis csirke
» Tepsis kedvenc » Sonkás tepsis karfiol » Tepsis pulykamáj » Tepsis kel
» Alföldi rostélyos » Kakukkfüves tepsis csirke » Esterházy-rostélyos » Csángó rostélyos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.