Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis sajtos-tejfölös csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
600 ml tejföl (soknak tűnik, de így lesz jó szaftos)
30 dkg trappista sajt
10 dkg finomliszt
5 gerezd fokhagyma
1 nagy db vöröshagyma
1 kk kakukkfű
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat.
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. A fokhagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikás liszthez. Ebbe beleforgatjuk a csirkemellszeleteket.
A fokhagymás-paprikás lisztbe megforgatott csirkemelleket kiolajozott, hőálló edénybe helyezzük (én nagy sütő nagyságú tepsit használok, így oszlanak el az anyagok megfelelően, és a hús szeletek között lesz hézag, ahova kerülhet a maradék panírból és tejfölből), majd a karikákra vágott vöröshagymát a tetejére tesszük, a maradék panírunkkal megszórjuk. (a maradék panír elhagyható)
A tejfölt összekeverjük a kakukkfűvel, majd megöntözzük vele a csirkemellet. Minél több tejfölt használunk, annál szaftosabb lesz az ételünk.
Végezetül megszórjuk reszelt sajttal. Mehet a sütőbe körülbelül 40 percre, 180 fokos sütőben.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros csirkemell » Magyaros tepsis krumpli » Tepsis húsos galuska » Csirkemell töltve
» Tepsis töltött ponty » Tepsis halfasírt » Sajtpaplanos csirkemell » Csirkemell Edit módra
» Tepsis fasírtgolyók » Tejszines sajtoscsirkemell » Tejfölös tepsis hús » Sörben párolt csirkemell
» Magyaros tepsis krumpli * » Meggyes, sajtos csirkemell » Tepsis tarja gazdagon » Tepsis brokkoli (rakott)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.