| Tere-fere csirke receptEgytálételek Hozzávalók: 1 csirke (de lehet mellehusból, felsőcombból vagy pulykahusiból is) 30 dkg zöldborsó 1 kg burgonya 1 dl tejszin 2 dl tejföl 10 gdk vaj 1 nagy alma 5 dkg reszelt sajt 10 dkg füstölt kolbász (lehet darabolt bacon is, de akkor füstölt legyen a sajt) petrezselyem, só, bors, majoranna, szerecsendió Elkészítés: A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A vajat 3 részre osztjuk és első részével kikenünk egy nagy jénai tálat. A vajazott jénaiba fektetjük a sóval, borssal ízesített csirke darabokat, és kolbászkarikákkal beborítjuk. Rászorjuk a zöldborsót, a petrezselymet, és a vaj második részét rámorzsoljuk. Meghintjük majorannával, csipetnyi őrölt szerecsendióval. A tejszínt, tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, belevegyítjük az apró kockára vágott almát és ráborítjuk a borsóra. Az egészet karikára vágott burgonyával beborítjuk, sózzuk és a maradék vajat rámorzsoljuk. Előmelegített sütőben lefedve 1 órát sütjük. Tanácsok: 6 személyre Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: hanita2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |