Tutireceptek.hu fejléc

Terefere csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke
30 dkg zöldborsó
1 kg burgonya
1 dl tejszín
1 dl tejföl
10 dkg főzővaj
1 nagy alma
5 dkg reszelt sajt
10 dkg füstölt kolbász
petrezselyem
bors
majoránna

szerecsendió

Elkészítés:
A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A vajat három részre osztjuk, az egyikkel egy jénai edényt kikenünk, ebbe fektetjük a csirkedarabokat. (Alulra a nagyobbakat, felülre a kisebbeket.) A kolbászt felkarikázzuk, és a csirke tetejére tesszük. Az egészet megsózzuk, fűszerezzük. Ezután rászórjuk a zöldborsót, a petrezselymet és a vaj második részét. A tejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, az almát apró darabokra vágjuk, és ezt is a keverékbe tesszük, majd az egészet ráborítjuk a csirkére. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, és ezzel beborítjuk a csirkét, majd újra sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A vaj harmadik részét a tetejére morzsoljuk. Az edényt lefedjük, és előmelegített sütőben egy órán át sütjük. Köretnek rizst adunk hozzá.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Natúr sült csirkemell » Almás csirkevagdalt » Tejfölös csirkecombok » Citromos-tejfölös csirke
» Gombás csirkemell 2 főre » Karácsonyi diós csirkecomb » Tejfölös csirkepaprikás » Spicces csirkemellsaláta
» Savanyú csirkezúza » Csirke sóágyon » Csirke hamburger » Baconszalonnás csirkemell
» Szecsuáni csirke » Csirkemellből pörkölt » Karfiolos csirkemell » Baconos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.